Държавната агенция Хидрография на Украйна предлага да се обмисли възможността

...
Държавната агенция Хидрография на Украйна предлага да се обмисли възможността
Коментари Харесай

Украйна иска ясна морска граница с Русия

Държавната организация " Хидрография " на Украйна предлага да се обмисли опцията за наложителна процедура за договаряния с Руската федерация за определяне на границата в морето, оповестява уеб страницата на ведомството, представен от организация Интерфакс.

„ Като се вземат поради нормите на интернационалното морско право и съвещания с водещи интернационалните специалисти по морска граница, предлагаме да се обмисли опцията за започване на наложителен развой на договаряния с Руската федерация за определяне на морската граница “, съобщи Александър Щипцов, началник на Държавната хидрография.

Докладът отбелязва, че без да откри морска граница с Русия, Украйна в никакъв случай няма да може да упражнява напълно своя суверенитет в по-голямата част от личното си териториално море, да упражнява права в изключителната (морска) икономическа зона и / или континентален шелф, законно да употребява морски естествени запаси. Освен това определянето на държавните граници въз основа на интернационалното право е основен въпрос за националната сигурност и защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР