Държавната администрация е свикнала да прави избори, така че машината

...
Държавната администрация е свикнала да прави избори, така че машината
Коментари Харесай

Росен Карадимов: Машината за изборите е невероятно смазана


Държавната администрация е привикнала да прави избори, тъй че машината е необикновено смазана . Всичко е в период и няма закъснение по отношение на предварителните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщи служебният министър на нововъведенията и растежа Росен Карадимов предаването " Защо, господин министър? " по bTV.

Той изясни, че е провел поредност от срещи с регионалните шефове и със звената ГРАО в регионалните. От позиция на материално-техническото обезпечаване проблем за изборите няма, увери Карадимов. И добави - би трябвало да е пределно ясно до каква степен се разгръщат пълномощията на Министерскиs съвет и къде - на Централната изборна комисия (ЦИК). Не държавното управление, а ЦИК провежда изборите, сподели Росен Карадимов.
 ЦИК: Изборите не могат да бъдат отсрочени
ЦИК: Изборите не могат да бъдат отсрочени

Задържането на Джейхан Ибрямов не е спънка той да взе участие в изборите

" Дори да се пробва някой да въздейства, ние не организираме избори. Н икакво въздействие в кабинета няма, министрите са независими при взимането на решения ", безапелационен бе Росен Карадимов. И увери - нито една партия не стои зад служебното държавно управление и министрите са доста по-внимателни, в сравнение с в едно постоянно държавно управление.

Росен Карадимов акцентира, че разговорът с ЦИК за предварителните избори е доста добър, само че още един път натърти тезата си - не държавното управление провежда изборите, а самата изборна администрация.
 Започна удостоверяването на машините за гласоподаване за вота през октомври
Започна удостоверяването на машините за гласоподаване за вота през октомври

Сертифицирането на устройствата протича под наблюдението на специалисти от Държавна организация " Национална сигурност "

Той добави, че купеният и корпоративен избор на фона на ниска изборна интензивност могат да изкривят тежко изборния резултат. При висока изборна интензивност обаче купеният и корпоративен избор изчезват и се размиват.

Росен Карадимов прикани записаните партии и обединения да участват на удостоверяването на машините за гласоподаване и експедирането на машините за гласоподаване към секционните изборни комисии. Иначе министърът гласоподава с хартиена бюлетина, а не с машина за гласоподаване.

Карадимов посочи, че не е в неговата подготвеност да каже дали има, както изиска претендента за народен представител от Алианс за права и свободи Джевдет Чакъров. Изборната администрация обаче доста ясно споделила, че за отсрочване на изборния развой.
 ЦИК регистрира спокойна подготовка за изборите
ЦИК регистрира спокойна подготовка за изборите

Комисията не чака неточности при попълването на протоколите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР