Държавна приемателна комисия прие новоизградената пречиствателна станция на Тервел, като

...
Държавна приемателна комисия прие новоизградената пречиствателна станция на Тервел, като
Коментари Харесай

Пречиствателната станция на Тервел получи Акт 16

Държавна приемателна комисия одобри новоизградената пречиствателна станция на Тервел, като тя към този момент получи Акт 16.

Това оповестиха от локалната администрация.

Съоръжението съставлява втора фаза от плана за воден цикъл на града.

Обект "Реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води в гр.Тервел " бе изпълнен по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 година ", като безвъзмездната помощ по плана е на стойност 4 989 675,00 лева без Данък добавена стойност.

При оперативното осъществяване на плана Община Тервел обезпечава 4,97 % лично присъединяване, което е обезпечено с заем от Фонд "ФЛАГ ".

За новото оборудване е употребен теренът на остарялата неработеща пречиствателна станция.

Основните действия са строителство, доставка и монтаж на съоръжение,строителен и авторски контрол,обучение на личен състав, пускови работи и въвеждане в работен режим.

В момента тече 12-месечен интервал за определяне на недостатъци на построеното оборудване. Наблюдават се индикаторите на всички процеси, които регистрира автоматизираната система и при потребност се вършат промени в настройките на оборудването.

Следят се данните и от лабораторните проби. ПСОВ Тервел към този момент обезпечава работа на 5 души, като наблюдението върху оборудванията е непрекъснато.

Поради веселба в осъществяването на строителя е наложена наказателна клауза от 10% върху цената на контракта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР