Държавна помощ по 40 лева на ден за настанен бежанец

...
Държавна помощ по 40 лева на ден за настанен бежанец
Коментари Харесай

Илин Димитров: Държавата отпуска на хотелиерите по 40 лева на ден за настанен бежанец от Украйна

Държавна помощ по 40 лв. дневно за настанен емигрант ще получават хотелиерите, научи Varna24.bg от коментар на Илин Димитров, председател на парламентарната комисия по туризъм.

" Възможностите са помощта да бъде в границите на три месеца.

Предприетата мярка е действителна помощ, ориентирана към бизнеса в този невиждан миг на рецесия, подбудена от войната в Украйна и пандемията от COVID-19.

Субсидията ще подкрепи туристическия бранш при заплащането на заплати, осигуровки и високите сметки за ток, за действието на обекти и задържане на работните места.

Едновременно с това България демонстрира пред света своята взаимност и подготвеност да помогне в този тежък миг на жителите от Украйна, които търсят леговище у нас, прогонени от родната си страна поради военния спор.

До понеделник ще се събират предложения от хотелиери, които желаят да настанят в базите си бежанци от Украйна.

Ще се намерения за помощ, ориентирана и към тези хотелиери, които към този момент са дали заслон на украински фамилии, преди страната да регламентира своите дейности.

Украинските жители, които желаят да работят у нас, ще получават работна виза по облекчени процедури.

За емигрант ще се смята всеки украински жител, който е дошъл в страната ни след 24 февруари - началото на военните дейности, които доведоха до филантропичната рецесия.

Тази мярка ще помогне на бранша, ще задържи работещите, ще компенсира по-късия сезон и ще покаже хуманното лице на България!

Преди да настанявате мигранти се запознайте с разпоредбите на мярката. Те ще бъдат оповестени допустимо най-скоро на страницата на Министрество на туризма ", написа Илин Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР