Държавна агенция Национална сигурност е започнала проверка на договорите за

...
Държавна агенция Национална сигурност е започнала проверка на договорите за
Коментари Харесай

ДАНС проверява Вагонно-ремонтния завод в Дряново и БДЖ

Държавна организация " Национална сигурност " е почнала инспекция на договорите за направа на нови вагони за БДЖ от завода в Дряново.

Причината е, че предприятието затваря от другата седмица, пращайки на борсата над 100 свои чиновници.

От завода упрекнаха БДЖ за несъблюдение на договореностите. Ангажиментът на ДАНС към железниците е, защото те са част от Националната сигурност.

Ръководството на завода упреква БДЖ в несъблюдение на контракти. Такова обвиняване към самия цех пък има и от българските железници – оттова показват, че има контракт от 2021 година, завършил през април 2023 година, само че той не е изпълнен, макар че са били изплатени 7 милиона лв. за предаването на 15 вагона.

„ През 2021 година стартирахме контракта и в действителност тогавашното управление обезпечи в бърз порядък да се изплати сумата по задатъка. В рамките на доста къс период от време, в порядъка от 8 месеца, ние разработихме техническа и софтуерна документи, която разрешава изработването не на 15, а на 100 вагона, съобщи шефът на завода Валери Димитров в ефира на Нова телевизия.

През декември същата година показахме прототипа, само че възложителят не участва. Впоследствие се стигна до закъснение заради пандемията и забавени поръчки от външни контрагенти, защото ние внасяме артикули, които в България не се създават ”.

„ Единственото, което поискахме от БДЖ, е да се промени графика, защото имаше забавяния. Не сме желали да се усилва цената или нещо друго ”, добави той. И съобщи, че ще бъде стартирана процедура против БДЖ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР