Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) забрани на двама руски граждани

...
Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) забрани на двама руски граждани
Коментари Харесай

ДАНС забрани на двама руски граждани да влизат в страната

Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) забрани на двама съветски жители да влизат в страната, защото те работят срещу сигурността на страната.

Двамата са открити като разузнавачи-нелегали на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, написа

Забраната влиза в действие със заповед на шефа на ДАНС от през днешния ден, 26 февруари 2024 година и е със период на деяние 5 години. Забраната за влизане и престояване важи и за територията на всички държави-членки на Европейски Съюз.

Това са съветските жители Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 година в Калининград, Руска Федерация и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 година в село Хватовка, Саратовска област на Руската федерация.

От ДАНС оповестяват още, че двамата съветски жители към този момент са обитавали в България, като са се представяли за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова и са употребявали персонални документи с посочените самоличности. ДАНС разполага с информация, съгласно която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, която цели реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности.

Основна цел на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина, до момента в който са били в България, е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на Република България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР