Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) изразява подкрепа за издигнатата кандидатура

...
Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) изразява подкрепа за издигнатата кандидатура
Коментари Харесай

ДАНС подкрепи Иван Гешев за главен прокурор

Държавна организация „ Национална сигурност ” (ДАНС) показва поддръжка за издигнатата кандидатура на Иван Гешев за нов основен прокурор, заяви БГНЕС.

В мнение до Висшия правосъден съвет ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев показва, че под управлението на Гешев Спецпрокуратурата и организацията са провели сполучливи следствия по противопоставяне на тероризма, противозаконна миграция, пране на пари, корист с еврофондове, данъчни закононарушения, корупционни закононарушения, контрабанда и други.

Взаимодействието сред Прокуратурата и ДАНС е от значимо значение за осъществяване на ефикасни следствия, като разширението на механизмите за съдействие в границите на двете на законовите пълномощия на двете институции е единственият прийом за реализиране на по-добри резултати. Това, от своя страна, води и до повишение на публичното доверие към тези институции, декларират от управлението на ДАНС.

В умозаключение от ДАНС декларират, че Иван Гешев дава отговор на законовите, професионалните и нравствените условия за заемане на длъжността основен прокурор, заради което поддържат неговата кандидатура.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР