Държавна агенция Национална сигурност“ (ДАНС) е разпоредила проверка в Областна

...
Държавна агенция Национална сигурност“ (ДАНС) е разпоредила проверка в Областна
Коментари Харесай

По сигнал на депутати от ГЕРБ-СДС: ДАНС проверява Областна управа – Варна за злоупотреби

Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) е разпоредила инспекция в Областна администрация по отношение на информация за непозволено консумиране на държавни средства за зареждане със служебно гориво. Това се показва в отговора на ДАНС от 4 юли т.г. във връзка със сигнала, подаден от народните представители от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев и Славена Точева.

Преди оставката на кабинета депутатите бяха сложили въпрос и до министър-председателя Кирил Петков дали регионалният шеф на Варна Благомир Коцев не се движи с танк, щом в границите на 7 минути на 14.04.2022 година служебният му автомобил е зареден два пъти с 300 литра гориво.

В отговора си от 4 юли до народните представители от ГЕРБ-СДС от ДАНС показват още, че регионалният шеф на Варна Благомир Коцев не има позволение за класифицирана информация. От 17.05.2022 година му е открита процедура по изследване на надеждност за приемане на достъп до равнище „ Секретно “.

Това стана, откакто народните представители сигнализираха, в това число и в пленарна зала, дали е правомерно назначението на Благомир Коцев на поста без достъп до документи с гриф „ Секретно “, откакто управлява Областния съвет по сигурност в изискванията на война, която се води наоколо до България и до територията на Варненска област.

Според Закона за отбрана на класифицираната информация срокът за разширеното изследване за надеждност, каквото се изисква за равнище „ Секретно “ е до 45 дни – в това число на банкови сметки и данъчни регистри. Този период за регионалния шеф на Варна изтече на 2 юли т.г., а процедурата учудващо – не е завършила. Освен в случай че има учредения за отвод, както се показва в закона.

Пресцентър на Политическа партия ГЕРБ – Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР