Държавна агенция Електронно управление, от чийто покрив вчера паднаха парчета

...
Държавна агенция Електронно управление, от чийто покрив вчера паднаха парчета
Коментари Харесай

Видео от охранителна камера показва как парчета лед раниха жена в София

Държавна организация " Електронно ръководство ", от чийто покрив през вчерашния ден паднаха части лед и раниха 57-годишна жена, популяризира видео на случая, снимано от камери, ситуирани на постройката.
Още по тематиката
На фрагментите от 14.29 часа се вижда по какъв начин потърпевшата Светлана и нейна колежка минават по тротоара на ул. " Гурко ". Тогава мразовит пай пада върху главата на пострадалата. Другата жена не е потърпевша.

" Колежката ми, която вървеше с мен ми сподели, че огромен мразовит пай е паднал върху главата ми. Спомням си, че както вървях по тротоара нещо ме събори със страшна мощ на земята и стартира да тече мощно кръв от главата ми, беше спукана ", описа Светлана пред NOVA.

Пострадалата жена е откарана от Бърза помощ в " Пирогов " с рана на главата. След обзор е открито, че няма фрактура на черепа. Раната е обработена и дамата е освободена за домашно лекуване.

На видеото се вижда обаче, че при започване на тротоара има ситуирани предупредителни табели да не се минава оттова.


" Жената съвсем се удря в табелата. Заобикаля и се връща в най-опасната точка, без даже да огледа в каквато и да е посока, пренебрегвайки табелата ", съобщи основният секретар на Държавната организация " Електронно ръководство " Кирил Дойчинов.

От ДАЕУ настояват, че табелите били сложени тъкмо там, където е проблематичният сектор и по тази причина дават фрагментите от видеозаписите.

От организацията споделят, че още през 2018 година са се съветвали със строителни инженери за това по какъв начин би могъл да бъде обезопасен в допълнение покривът, само че решение към момента няма.

" Имаме система, която работи непрестанно и не разрешава да се образуват висулки. Тук приказваме за дребни парчета лед, които се образуват на отвесния покрив ", уточни Кирил Дойчинов.

Самият покрив е изработен по този начин, че по керемидите се натрупва лед. Със стопляне на времето ледени части се откъсват и падат на тротоара.

" Сградата е монумент на културата, в това число и нейната покривна структура, и ние няма по какъв начин да работим върху нея. Единственото, което можем да създадем, е да предупредим жителите с табели и да ги помолим да не минават отсам ", сподели още пред Българска национална телевизия Кирил Дойчинов.

Заради това по тротоарите към постройката на организацията на всички места са сложени табели, които предизвестяват за падащ лед от покрива. Въпреки това непрестанно и непрекъснато тук минават хора.

Пострадалата жена е безапелационна, че ще търси правата си в съда. " Със сигурност тези табелки, които могат да бъдат преместени от човешка ръка или от мощен вятър, не правят работа ", сподели тя.

От Столичния инспекторат са почнали процедура по сформиране на акт за административно наруешение. За юридически лица глобата е от 700 до 20 000 лева

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР