Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата“ стартира процедура за

...
Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата“ стартира процедура за
Коментари Харесай

Осигуряват 1 млн. лева за подобряване на безопасността на общинските пътища и улици

Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ започва процедура за даване на финансова поддръжка на общините за осъществяване на целенасочени инспекции на пътната инфраструктура и осъществяване на коригиращи дейности за възстановяване на пътната сигурност , оповестиха от ведомството.

Мярката е в унисон с Национална тактика за сигурност на придвижването по пътищата в Република България за интервала 2021–2030 година Целта е да бъдат подкрепени и насърчени общините да правят целенасочени инспекции на проблематични сектори . В резултат на това да бъдат подхванати коригиращи дейности за повишение равнището на сигурност на общинските пътища и улици посредством създаване на щадяща инфраструктура .

Изпълнението на целенасочените инспекции и предприемането на коригиращи дейности са от изключително значение за попречване на пътнотранспортни катастрофи и постигането на общоевропейските цели в региона на БДП. Страната ни се ангажира да понижи на половина починалите и тежко ранените в резултат на пътнотранспортни катастрофи към 2030 година и да работи в дълготраен проект за реализиране на „ Визия нула “.

Основен акцент в Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата в Република България е консолидираното на метода „ Безопасна система “ . Той е ориентиран, в това число към основаване на щадяща среда на пътя, която смекчава нежеланите тежки последствия от пътнотранспортни катастрофи, без значение от грешките, които хората позволяват.

Срокът за подаване на заявление за даване на финансова поддръжка е 7 юли 2023 г . Заявлението за кандидатстване и разпоредбите за даване на финансова поддръжка са качени на формалната страница на ДАБДП в раздел Дейност, подраздел „ Целенасочени инспекции за пътна сигурност – 2023 “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР