Държавите са на различен етап от кризата – някои са

...
Държавите са на различен етап от кризата – някои са
Коментари Харесай

Захариева: Разхлабването на мерките трябва да е основано на научни данни

„ Държавите са на друг стадий от рецесията – някои са доста по-засегнати от други. Много е значимо поетапното разхлабване на ограниченията да бъде учредено на научни данни, с цел да не се получи противоположният резултат. Това е асиметрична рецесия, която визира освен здравето. Вижте какъв брой последствия има. Надяваме се излизането от нея да бъде много по-координирано “. Това съобщи в ефира на Нова телевизия външният ни министър Екатерина Захариева във връзка вероятната анулация на рестриктивните мерки, въведени поради пандемията.

Запитана могат ли да разчитат страните членки на поддръжка от Европейски Съюз, министърът на външните работи изясни, че Европейската комисия реагира извънредно бързо и съответно. „ В рамките на седмица се трансформираха доста правила за фондовете. Пренасочиха се средства за справяне с рецесията ”, сподели Захариева.

Тя разяснява и кандидатстването ни за чакалнята на Еврозоната.

„ Българското държавно управление работи целеустремено за това. Трябваше ли да пристигна такава рецесия, с цел да се убедим, че е по-добре да сме в Еврозоната?, попита Захариева.

По думите й, България няма да може да възвърне естествения живот през лятото. Ето за какво прикани да си останем в България.

„ Студентските бригади също са отсрочени до 12 май. Издаването на визи е анулирано към този момент “, разясни министърът на външните работи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР