Държавите от Западните Балкани се превръщат за Европейския съюз в

...
Държавите от Западните Балкани се превръщат за Европейския съюз в
Коментари Харесай

Могерини: Западните Балкани са военен партньор на ЕС, а не огнище на нестабилност

Държавите от Западните Балкани се трансформират за Европейския съюз в сътрудници по въпросите на обезпечаването на сигурността, до момента в който по-рано те бяха обсъждани само като огнище на неустойчивост.

Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и въпросите на сигурността Федерика Могерини след идването си на второто работно съвещание на двудневната неофициална среща на министрите на защитата на страните от Европейски Съюз във Виена.

„ Започнахме срещата с доста значима полемика за нашето съдействие в региона на сигурността със Западните Балкани. Винаги сме разглеждали Западните Балкани като зона на неустойчивост, в този момент ние ги преглеждаме като сътрудници в тази област и обсъждаме дружно с НАТО по какъв начин да повишим нашето съдействие в сигурността в района “, сподели тя.

Министрите на защитата на страните от Европейски Съюз ще обсъдят опциите за разширение на европейската стратегия за Постоянно структурно съдействие в областта на сигурността и защитата, в това число и с привличането на страни-партньори, добави още Могерини. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР