Държавите от Западните Балкани остават ключови стратегически партньори за България.

...
Държавите от Западните Балкани остават ключови стратегически партньори за България.
Коментари Харесай

Министър Иванов: Западните Балкани остават ключови партньори за България

" Държавите от Западните Балкани остават основни стратегически сътрудници за България ". Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов по време на присъединяване си в Министерската среща в границите на Берлинския развой и разговора по селскостопанска политика Германия-Западни Балкани в Берлин. Той добави, че българското държавно управление поддържа и предизвиква всички начинания, които са в полза на задълбочаване и усилване на съдействието в региона на селското стопанство, оповестиха от Министреството на земеделието.

" Продължаващото повишаване на цените на горивата, електрическата енергия и суровините оказва пагубно въздействие върху бранша и е належащо предприемането на незабавни и решителни дейности, както и да се търсят благоприятни условия за реализира на устойчива продоволствена сигурност ", акцентира българският министър.

Иванов е в Берлин по покана на своя немски сътрудник, федералния министър на прехраната и земеделието Джем Йоздемир. В срещата вземат участие още министрите на Албания, Северна Македония, Косово, Република Сръбска (Босна и Херцеговина), Черна Гора и Молдова, както и държавните секретари на Сърбия, Словения, Хърватия и Босна и Херцеговина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР