Държавите от Г-7 увеличиха икономическата подкрепа за Украйна до 39

...
Държавите от Г-7 увеличиха икономическата подкрепа за Украйна до 39
Коментари Харесай

Страните от Г-7 решиха - $39 млрд. за Украйна

Държавите от Г-7 усилиха икономическата поддръжка за Украйна до 39 милиарда $ за тази година и настояха за стратегия на Международния валутен фонд за страната до края на март. Това се показва в изказване, оповестено от сегашния ръководител на Г-7 в лицето на Япония, оповестява " Ройтерс ".

Решението пристигна след среща на финансовите министри и шефовете на централните банки на седемте най-развити стопански системи в навечерието на първата годишнина от войната. Конфликтът продължава макар глобите, въведени от страна на западните страни, които целят да пресекат финансирането на Русия за нейната " специфична военна интервенция ".

Украйна се надява да подписа програма от 15 милиарда $ с Международния валутен фонд, която ще покрие незабавна финансова помощ и поддръжка за структурни промени в поддръжка на напъните за възобновяване след войната.

" За 2023 година, въз основа на потребностите на държавното управление на Украйна, увеличихме своя ангажимент за бюджетна и икономическа поддръжка до 39 милиарда $ ", се отбелязва в изказването.

Г-7 включва Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединените щати. Финансовите министри на Групата се събраха в индийския град Бенгалуру преди срещата на финансовите ръководители на страните от Г-20.

Министърът на финансите на Япония Шуничи Сузуки съобщи, че Г-7 би трябвало да оцени успеваемостта на актуалните наказания против Русия, преди да вземе решение за по-нататъшни дейности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР