Държавите от Европейския съюз трябва да решат дали одобряват предложените

...
Държавите от Европейския съюз трябва да решат дали одобряват предложените
Коментари Харесай

ЕС обсъжда преговорните рамки за Северна Македония и Албания

Държавите от Европейския съюз би трябвало да решат дали утвърждават препоръчаните преговорни рамки за присъединение на Северна Македония и Албания. Темата ще бъде измежду обсъжданите на днешната среща на Съвета по общи въпроси, която ще се организира онлайн.

Очаква се България да разгласи несъгласие на рамката за Скопие.

Макар през вчерашния ден дипломатически източници да твърдяха, че към момента има опция преговорните рамки за Северна Македония и Албания да бъдат утвърдени до края на годината, през днешния ден не се чака пробив по българската позиция, съобщи БНР.

Както е известно, страната ни упорства преди да даде зелена светлина, сред нас и западната ни съседка да бъдат изяснени въпросите за общата ни история и езика.

Европейски дипломати обаче упорстват първата междуправителствена конференция да бъде свикана допустимо най-бързо и допълват, че не се обрисуват спънки за одобрение на преговорната рамка за Албания. Те акцентират, че на срещата по този начин или другояче не могат да се вземат решения, защото съвещанието се организира посредством видеоконференция.

Също през днешния ден ще бъдат оповестени характерните рекомендации към първите 5 страни членки по азбучен ред, измежду които и България, по новия Механизъм за върховенството на закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР