Държавите от ЕС трябва сами да намерят решение как да

...
Държавите от ЕС трябва сами да намерят решение как да
Коментари Харесай

ЕК: Държавите от ЕС трябва сами да се разберат за разпределението на допълнителните ваксини

Държавите от Европейски Съюз би трябвало сами да намерят решение по какъв начин да се разпределят десетте милиона спомагателни дози от имунизацията против коронавирус на " Пфайзер ", съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия. Снощи Европейският съвет реши въпросът да бъде разискван от посланиците на страните от Европейски Съюз.

Говорителят не уточни период, в който се чака това решение. Той заяви, че комисията е по отношение на управляващите в Делхи поради решението на Индия краткотрайно да приключи износа на създаваните там ваксини.

По неговите думи следва всеки миг Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) да издаде позволение за потребление на имунизациите на " АстраЗенека ", създадени в цех в Холандия, който до момента не бе утвърден. Близо 30 милиона дози от този цех бяха открити неотдавна в склад край Рим, а нощес ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен посочи, че те са направени със съставки, импортирани от Китай и Южна Корея.

Говорителят означи, че страните от Европейски Съюз имат отговорността да уговорят с производителите на ваксини какви количества по европейските квоти желаят да получат, по кое време и къде. Той добави, че от през днешния ден са в действие спомагателните ограничавания за експорт на ваксини от Европейски Съюз. По неговите думи тези ограничавания ще работят за шест месеца и може да бъдат удължени с в допълнение решение на европейските страни.

Той разясни, че производителите следва да подават настояванията за експорт до страната, където са създадени съставките или готовите ваксини. Решенията се взимат взаимно от страните и Европейска комисия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР