Държавите от ЕС ще се срещнат следващата седмица, за да

...
Държавите от ЕС ще се срещнат следващата седмица, за да
Коментари Харесай

Новият председател на ЕС търси съвместен отговор на ковид риска от Китай

Държавите от Европейски Съюз ще се срещнат идната седмица, с цел да обсъдят взаимен отговор на пасажерите от Китай поради детонацията на коронавирус случаите в страната, разгласи Швеция, която е новият ротационен ръководител на Европейски Съюз.

„ Швеция търси обща политика за целия Европейски Съюз, когато става въпрос за въвеждането на вероятни ограничавания за влизане “, се споделя в изказване на шведското държавно управление. Стокхолм, който пое ротационното председателство на Европейски Съюз на 1 януари, заяви, че е свикал за сряда, 4 януари, съвещание на механизма за ръководство на рецесии на Съвета (IPCR). „ Важно е бързо да въведем нужните ограничения “, се споделя в него.

Пекин ненадейно постави завършек на своята драконовска политика за „ нулев коронавирус “. Това докара до детонация на инфекции в страната, което накара няколко държави-членки на Европейски Съюз да наложат коронавирус проби на пътуващите от Китай – това са Франция, Италия и Испания. Макар Германия да съобщи, че не вижда нужда от налагане на рутинни проби, тя търси координирана система за наблюдаване на европейските летища. Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) съобщи в четвъртък, че систематичният скрининг на пасажерите сега е „ непростим “. Центърът цитира равнището на имунитет в Европа и съществуването на континента на същите разновидности като в Китай.

Европейският клон на Съвета на интернационалните летища съобщи в събота, че налагането на ограничавания за пасажери от Китай не е „ нито научно обосновано, нито е учредено от съществуването на риск “. Федерацията, която съставлява повече от 500 летища в 55 европейски страни, сподели, че идентифицирането на вероятни нови разновидности, които биха могли да се появят в Китай, може да бъде намерено с геномно секвениране на разбор на отпадъчните води на летището, без да е належащо да се тестват пасажерите. /АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР