Държавите от ЕС се споразумяха постепенно да премахнат две от

...
Държавите от ЕС се споразумяха постепенно да премахнат две от
Коментари Харесай

В ЕС премахват COVID тестовете за пристигащи от Китай

Държавите от Европейски Съюз се споразумяха последователно да отстранен две от целесъобразните ограничения, свързани с пътуванията, контрактувани след решението на Китай да постави завършек на политиката си за нулев Коронавирус, се споделя в изказване на шведското председателство на Европейски Съюз, представено от " Политико ".

Страните се споразумяха да отстранен условието за негативен тест за COVID-19 преди тръгване за хора, пътуващи до Европейски Съюз от Китай до края на февруари, и да сложат завършек на тестването на инцидентен принцип на пасажерите, идващи от Китай, доникъде на март.

Ходът идва " в светлината на последните епидемиологични развития и като се вземе поради мнението на Комисията по здравна сигурност ", се споделя в изказването.

Агенцията за публично здраве на Швеция към този момент разгласи, че страната ще отстрани всички условия за влизане на пасажери от Китай от 19 февруари.

Страховете, че премахването на политиката за нулев Коронавирус от Китай може да докара до нови разновидности на ковид, към момента не са се оправдали.

Проучване, оповестено предходната седмица в списание The Lancet, откри, че не е имало нови разновидности на COVID-19 в страната, откогато тя отстрани своята драконовска анти-COVID политика. Анализът на случаите в Китай сред 14 ноември и 20 декември откри, че повече от 90 % са от подвариантите BA.5.2 и BF.7 на " Омикрон ". Тези разновидности са сходни на тези, циркулиращи в ЕС/ЕИП през есента на 2022 година, преди скока на случаите в Китай, сподели организацията на Европейски Съюз по заболяванията (ECDC) пред " Политико ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР