Държавите от ЕС, които ще решат да запазят лятното си

...
Държавите от ЕС, които ще решат да запазят лятното си
Коментари Харесай

Евродепутатите одобриха спиране на смяната на времето

Държавите от Европейски Съюз, които ще решат да запазят лятното си часово време, би трябвало да сменят часовниците си за финален път в последната неделя на март 2021 година Страните, които ще предпочетат да запазят общоприетото (зимно) часово време, могат да сменят часовниците си за финален път в последната неделя на октомври 2021 година
Това планува проектозакон, признат от евродепутатите с 410 гласа " за ", против 192 гласа " срещу " и 51 гласа " въздържал се ", оповестяват от пресслужбата на Екологичен потенциал.
Евродепутатите поддържаха предлагането на Европейската комисия за прекратяване на сезоната промяна на часово време, само че гласоподаваха това да бъде отсрочено от 2019 година за 2021 година
Защита на единния пазар
Евродепутатите също приканиха страните от Европейски Съюз и Европейската комисия да координират решенията, с цел да се подсигурява, че установяването на лятно часово време в някои страни и на зимно часово време в други, няма да попречва действието на единния пазар.
В случай че Европейската комисия реши, че плануваният режим във връзка с часовото време може доста и непрекъснато да попречва действието на единния пазар, може да отсрочи датата на използване на директивата с най-много 12 месеца, гласи признатият текст.
" 84% от европейците ясно обявиха, че не желаят повече да местят стрелките на часовника. Като докладчик за групата на ЕНП в комисията по вътрешен пазар, аз интензивно работих за преустановяването на тази процедура. Редица изследвания удостоверяват, че в дните след промяната на времето се усилват недоволствата от бодърствуване и загуба на централизация, усилват се и пътните и работни произшествия. Ако преди години главният мотив за въвеждането на сезонната промяна на времето бе спестяването на електрическа сила, то през днешния ден този мотив е към този момент недействителен. Пред здравето, стопански причини не може да има ", сподели българският евродепутат от ЕНП Ева Майдел.
" Смяната на часовото време оказва въздействие на цялостното здравословно положение. Подкрепям преустановяването му, което сигурен съм, ще докара до позитивни резултати. Вярвам, че верният метод е за взаимно и координирано взимане на решение сред държавите-членки, което ще резервира вярното действие на единния пазар. Също приканвам националните органи да бъдат добре проведени и да се вслушват в гласа на необятната общност и всички групи жители, в това число подрастващите и работещите ", показва сътрудника ѝ от социалистите Момчил Неков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР