Държавите от ЕС дариха 82,5 тона медицински стоки на Венецуела

...
Държавите от ЕС дариха 82,5 тона медицински стоки на Венецуела
Коментари Харесай

Венецуела получи 82,5 тона хуманитарна помощ от ЕС

Държавите от Европейски Съюз подариха 82,5 тона медицински артикули на Венецуела за битка с пандемията на заболяването, породена от COVID-19. Това заяви в събота министърът на външните работи на Южноамериканската република Хорхе Ареаца.

"Бихме желали да благодарим на Европейския съюз, Испания и Португалия за 82,5 тона медицински консумативи, които бяха получени през днешния ден в съгласуваност с министерството на външните работи и министерството на опазването на здравето за битка с COVID-19 ", написа Хорхе Ареаца в "Туитър ".

Agradecemos a la, y las 82,5 tn de insumos médicos para enfrentar el recibidos hoy en coordinación con y. Así superamos las 1500 tn de cooperación humanitaria enviada por países amigos y agencias internacionales
— Jorge Arreaza M (@jaarreaza)
От началото на пандемията Венецуела е получила 1500 тона филантропична помощ от другарски страни и интернационалните организации.

Правителството на Венецуела регистрира първите два случая на болест в страната на 13 март, същия ден беше оповестено изключително състояние.

На 17 март президентът Никола Мадуро разгласи решение за въвеждане на карантина в цялата страна. Към днешна дата в републиката са регистрирани над 37 хиляди случая на коронавирусна зараза, починали са над 300 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР