Държавите на първа линия ще бъдат първите печеливши от новата

...
Държавите на първа линия ще бъдат първите печеливши от новата
Коментари Харесай

Йончева: От новата мигрантска политика ще спечелят държавите на първа линия

Държавите на първа линия ще бъдат първите печеливши от новата миграционна политика.Това мнение изрази в изявление за евродепутатът Елена Йончева.

Най-после ще бъдат сменени сегашните правила на неработещия Дъблински правилник, който хвърля цялата тежест върху страните на първа линия, означи тя по отношение на новоприетите правила за миграцията в Европейския съюз.

" Това не е съвършен механизъм. Той ще проработи след 2 години. Ще бъде мъчно, само че това е добра основа, която ще ни помогне Европа да престане да бъде разграден двор. "

Държавите навътре в Европейски Съюз не са изложени на риска на страните от първа линия. Те избират всички незаконни мигранти да остават в страните на първа линия – за тях това е доста по-удобно пред техните лични гласоподаватели, само че това не е почтено и заслужено, разяснява Йончева, като дефинира този противоречив въпрос като " огромната борба ". По думите ѝ по новите правила отговорността ще бъде разпределена сред членките на Европейски Съюз.

От най-малко 30 000 души, които ще бъдат одобрявани и разпределяни годишно в Европейски Съюз, в случай че някоя страна не желае да осъществя своята " квота " от този брой, то тя ще заплаща на друга страна, която би ги приела, разясни евродепутатът. Според Йончева това не значи, че някоя страна ще заплаща да вземем за пример на България, " с цел да оставим тези мигранти при себе си ".

Вече ще има засилен и явен механизъм за връщане на незаконните мигранти към така наречен сигурни страни – ще има направен лист с такива страни, в които няма военни спорове и тези мигранти ще бъдат връщани назад по ускорена процедура. Освен това ще бъдат въведени и " сигурни зони " - региони, където мигрантите ще могат да се връщат, макар че може самата страна като цяло да е несигурна, уточни Елена Йончева.

Съпротива имаше и от двете страни – крайната левица и крайнодесния център, посочи тя по отношение на новоприетите правила за убежището и миграцията.

Европейски Съюз няма никакви начинания, които да разрешат началото на преговорен развой, съобщи още евродепутатът по тематиката с войната в Украйна.

След евроизборите на 9 юни Йончева чака " малко понижение в състава на двете съществени политически групи – ЕНП и ПЕС и евентуално нарастване в спектъра на по-крайната левица и десница ".

" Аз се надявам така наречен партии на мира, които се пробват да търсят политическо решение, да оферират политически начинания за решение на този спор, техните гласове да бъдат болшинство в Европейския парламент. Това е доста значимо, тъй като Екологичен потенциал е доста висока естрада, която може да промени политиката на Брюксел. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР