Държавите на първа линия ще бъдат първите печеливши от новата

...
Държавите на първа линия ще бъдат първите печеливши от новата
Коментари Харесай

Елена Йончева: Държавите на първа линия ще спечелят от новата миграционна политика на ЕС

Държавите на първа линия ще бъдат първите печеливши от новата миграционна политика. Това съобщи пред БНР евродепутатът Елена Йончева. " Най-после ще бъдат сменени сегашните правила на неработещия Дъблински правилник, който хвърля цялата тежест върху страните на първа линия ", означи тя по отношение на новоприетите правила за миграцията в Европейски Съюз.

" Това не е съвършен механизъм. Той ще проработи след 2 години. Ще бъде мъчно, само че това е добра основа, която ще ни помогне Европа да престане да бъде разграден двор ", уточни евродепутатът.

" Държавите навътре в Европейски Съюз не са изложени на риска на страните от първа линия. Те избират всички незаконни мигранти да остават в страните на първа линия – за тях това е доста по-удобно пред техните лични гласоподаватели, само че това не е почтено и заслужено ", сподели още Йончева. Тя дефинира този противоречив въпрос като " огромната борба ", като по новите правила отговорността ще бъде разпределена.

" От най-малко 30 000 души, които ще бъдат одобрявани и разпределяни годишно в Европейски Съюз, в случай че някоя страна не желае да осъществя своята " квота " от този брой, то тя ще заплаща на друга страна, която би ги приела ", разясни тя. Според Йончева това не значи, че някоя страна ще заплаща да вземем за пример на България, " с цел да оставим тези мигранти при себе си ".

" Вече ще има засилен и явен механизъм за връщане на незаконните мигранти към така наречен сигурни страни – ще има направен лист с такива страни, в които няма военни спорове и тези мигранти ще бъдат връщани назад по ускорена процедура. Освен това ще бъдат въведени и " сигурни зони " - региони, където мигрантите ще могат да се връщат, макар че може самата страна като цяло да е несигурна ", уточни Елена Йончева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР