Държавите, които са се отнасяли лошо Украйна, ще бъдат подведени

...
Държавите, които са се отнасяли лошо Украйна, ще бъдат подведени
Коментари Харесай

Украйна обеща на страните, отнесли се лошо с нея, да си платят след войната

Държавите, които са " се отнасяли неприятно Украйна ", ще бъдат подведени под отговорност след края на войната. За това предизвести украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за Би Би Си.

Той съобщи, че изборът, който всяка страна е направила след пълномащабното навлизане на Русия, ще бъде " взет под внимание при построяването на бъдещи връзки ".

Кулеба също по този начин акцентира, че забавянето на западните доставки на оръжия ще коства живота на украинци. " Ако една доставка се отсрочи с ден, това значи, че някой ще почине на фронта. Това значи, че някой, който можеше да е към момента жив, ще почине ", посочи той.

В обширното изявление министърът приказва и за прогнозите си по какъв начин ще свърши войната, ролята на Китай в спора и разочарованието си, че

Въпреки че Украйна получи военна и икономическа поддръжка от западните сили след нахлуването на Русия, доста страни в Африка, Азия и Южна Америка останаха настрани.

Част от тях са исторически симпатизанти на Русия, други имат опасения за икономическата цена на войната, а трети считат, че Западът излишно протака сраженията.

Кулеба обаче ясно съобщи, че страните, които не са подкрепили Украйна в този момент и по негови думи са се " държали неприятно в хода на тази война и са се отнасяли зле с Украйна ", ще платят цената в бъдеще.
 Украйна: Западът е напът да реализира взаимна победа над Русия
Украйна: Западът е напът да реализира взаимна победа над Русия

Победата ще бъде обща на всички миролюбиви страни по света, посочи Кулеба

Украйна е подвластна от западната помощ и военна поддръжка в средносрочен до дълготраен проект, заради което нейното дипломатическо отрицание може да не тревожи някои страни. В спокойно време обаче големият експорт на зърно от Украйна ѝ дава забележителен стопански коз , изключително в елементи от развиващия се свят.

" Ако някой в ​​света счита, че методът, по една или друга страна се е държала - или се е отнасяла към Украйна в най-мрачния миг от нейната история - няма да бъде взет под внимание при построяването на бъдещи връзки, тези хора просто не са наясно по какъв начин работи дипломацията " , уточни Кулеба.

" Войната е време, когато би трябвало да направиш избор. И всеки избор е записан ", акцентира той.

Външният министър съобщи и че западните съдружници не дават военна поддръжка на Украйна задоволително бързо, тъй като не са били подготвени за спор с мащабите на Първата международна война.

Той прикани сътрудниците на страната му да работят по-бързо.

Необходимостта от муниции е най-голяма в град Бахмут в Източна Украйна, където над седем месеца украинските сили удържат позиции против многократните съветски опити да завладяват града.

По думи на Кулеба това е представлявало огромно прочувствено предизвикателство заради понесените загуби.

" Но в случай че Бахмут падне, тогава идва ред и на останалите градове. Така че, с цел да спасим животи там,  толкова дълго, колкото можем физически ", изясни той.
 TIME: Защо народът на Украйна ще победи
TIME: Защо народът на Украйна ще победи

Подобно на Хитлер, Путин ще се провали в начинанието си - освен ще се провали, само че в последна сметка това ще го унищожи

Кулеба съобщи, че няма признаци, че Русия желае да договаря за преустановяване на сраженията, само че означи, че всяка война приключва на масата за договаряния. Той уточни, че неговата цел като външен министър е да се увери, че Украйна ще седне на тази маса след съдбоносен триумф на бойното поле.

А това включва построяването на допустимо най-силната коалиция за поддръжка, съюз, който по думи на министъра не включва папата.

Кулеба съобщи, че не той, а Бог би трябвало да съди Светия отец, само че отвърна: " Дълбоко съжаляваме, че папата не откри опция да посети Украйна от началото на войната " .

Досега Китай се опълчва на настояването на Украйна за среща сред китайския президент Си Дзинпин и украинския му сътрудник Володимир Зеленски, само че по-рано през днешния ден Пекин удостовери, че идната седмица.

Кулеба увери, че Зеленски е подготвен за телефонен диалог със Си и изрази подозрение, че Китай е достигнал момента, когато е подготвен да даде оръжие на Русия.
 NYT: Основният проблем във войната в Украйна стана недостигът на муниции
NYT: Основният проблем във войната в Украйна стана недостигът на муниции

Украйна изразходва повече муниции, в сравнение с създава Западът

Що се отнася до Съединените щати, някои анализатори считат, че поддръжката за Украйна може да намалее след президентските избори следващата година. Кулеба обаче отвърна: " Мисля, че можем да преживеем всеки републикански глас " и настоя, че " най-големият разкош ", на който Украйна се радва в Съединени американски щати, е поддръжката и двете партии - както в лагера на демократите, по този начин и в този на републиканците.

Като първи посланик на своята страна, Дмитро Кулеба остава убеден, че Украйна може да поддържа поддръжката на съдружниците, които имат значение - тези, които ѝ дават осезаема помощ.

По негови думи Киев има един решителен фактор на своя страна: " Исторически Украйна беше незаслужено подценявана и скърбя, че беше належащо да се стигне до кръвопролития и опустошителна война, с цел да разбере светът какъв брой сме готини ".

" И постоянно ще бъдем готини. Но просто ви лиши прекалено много време, с цел да го осъзнаете ", посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР