Държавите, които обмислят въвеждането на задължителна ваксинация в борбата им

...
Държавите, които обмислят въвеждането на задължителна ваксинация в борбата им
Коментари Харесай

ООН: Принудителна ваксинация не трябва да има при никакви обстоятелства

Държавите, които обмислят въвеждането на наложителна имунизация в битката им против COVID-19, би трябвало да подсигуряват, че зачитат човешките права, съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет, представена от.

Говорейки на семинар на Съвета по правата на индивида посредством видео изказване, Бачелет предизвести, че има значими съображения за правата, които би трябвало да бъдат взети поради, преди да се направи имунизацията наложителна.

Всякакви „ наложителни имунизации би трябвало да дават отговор на правилата за правда, нужда, пропорция и недискриминация “, декларирала Бачелет.

„ При никакви условия на хората не би трябвало принудително да им се слага ваксина “ ,

безапелационна е тя.

Комисарят на Организация на обединените нации сподели още, че задачите, които се преследват от страните, обмислящи наложителна имунизация, с цел да запазят човешки животи и се борят с яростните талази на пандемията са „ несъмнено от най-висока степен на легитимност и значимост “.

Но Бачелет настоя, че „ наложителната имунизация би трябвало да се ползва единствено когато е належащо за реализиране непреодолими цели на публичното здраве “. „ И този вид би трябвало да се преглежда единствено когато по-малко натрапчивите ограничения като носенето на маски и обществена отдалеченост явно не са съумели да отговорят на такива здравни потребности “, изяснява тя.

Освен това комисарят акцентира, че

с цел да бъде задоволително наложителното имунизиране, би трябвало страните да подсигуряват, че имунизациите са налични и задоволителни .

„ Освен в случай че всички хора нямат в действителност, на процедура достъп до ваксини, наложителната имунизация няма да е в сходство с главните правила на правата на индивида за тъждество и недискриминация “, сподели Бачелет.

Бачелет също по този начин акцентира, че „ употребяваните ваксини също по този начин би трябвало да бъдат задоволително безвредни и ефикасни за реализиране на задачите на публичното здраве “. Освен това всеки наложителен режим на имунизация би трябвало да бъде задоволително еластичен, с цел да разрешава „ подобаващи изключения, като да вземем за пример, когато имунизацията е медицински противопоказна за даден човек “.

Бачелет сподели, че

може да е уместно да се лимитират някои права и свободи ,

в това число достъпа до учебни заведения, лечебни заведения или други публични места да става единствено след имунизация. Но насилствените инжекции в никакъв случай не са били допустими, сподели тя, „ даже в случай че отводът на обещано лице да съблюдава политика за наложителна имунизация да докара до други правни последствия, в това число, да вземем за пример, подобаващи санкции “. „ В случаите, когато се постанова да има наказания, те би трябвало да бъдат пропорционални и да подлежат на обзор от правосъдните органи “, безапелационна е комисарят.

Бачелет настоя, че

хората би трябвало да имат опция да апелират налаганите им наказания .

В вероятност, Мишел Бачелет сподели, че всички въведени наложителни имунизации „ би трябвало да бъдат обект на чести публични прегледи, с цел да се подсигурява, че нуждата от тях остава, че са пропорционални и недискриминационни “.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР