Държавите членки разполагат с 12 месеца, за да номинират национални

...
Държавите членки разполагат с 12 месеца, за да номинират национални
Коментари Харесай

Политика на ЕС. С влизането в сила на AI-Act фокусът се измества към назначенията за надзор в държавите

Държавите членки разполагат с 12 месеца, с цел да предлагат национални способени органи, натоварени със спазването на условията.

Европейският закон за изкуствения разсъдък, първият опит в света за контролиране на системите за изкуствен интелект в сходство с метод, учреден на риска, ще получи окончателното утвърждение в Европейския парламент на следващия ден (13 март), проправяйки пътя за разпоредбите най-сетне влиза в действие. Въпреки това, когато става въпрос за надзор; държавите-членки към момента са в ранните стадии на установяване кой регулатор е в най-хубава позиция да следи сходството.

Утре законодателите ще гласоподават текста без дребните езикови промени, направени от юристите по време на етапа на превода. Те също би трябвало да бъдат публично утвърдени или посредством настрана гласоподаване на пленарното съвещание през април, или посредством публично известие. След това разпоредбите ще бъдат оповестени в формалния вестник на Европейски Съюз, което евентуално ще се случи през май.

Съ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР