Държавите членки на ЕС се споразумяха в сряда да настояват

...
Държавите членки на ЕС се споразумяха в сряда да настояват
Коментари Харесай

Държавите членки на ЕС искат бюджет от 153,1 млрд. евро за 2020 г.

Държавите членки на Европейски Съюз се споразумяха в сряда да упорстват за бюджет за 2020 година от 153,1 милиарда евро (172,1 милиарда долара) - малко по-малко от разноските, препоръчани от Европейската комисия, осведоми ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Преговорите по бюджета нормално са сложни, защото държавните управления на Европейски Съюз нормално се стремят да лимитират разноските, до момента в който Европейският парламент се афишира за по-големи разноски. Очаква се законодателите на Европейски Съюз да реализират единодушие по позицията си за договарянията през октомври.

През юни Европейската комисията предложи бюджет за 2020 година от 153,7 милиарда евро, което съставлява годишно нарастване от 3,5 %, с цел да бъдат изпълнени предпочитани задания като напредък на стопанската система, възстановяване на ситуацията на младежта, битката с климатичните промени и гарантирането на сигурността.

Бюджетът на страните членки за 2020 година съставлява нарастване от 3,3 на 100 на годишна база, с цел да се вземе поради предстоящото нарастване на заплащанията, защото сегашният дълголетен бюджетен цикъл завършва.

Целевите средства ще обезпечат поддръжка за предпочитани области като напредък и работни места, дейности в региона на климата и ръководство на миграцията, като в същото време се оставят запаси за непредвидени потребности, се показва в изказване на държавните управления на Европейски Съюз.

По-голямата част от бюджета на Европейския съюз се връща към страните членки, да вземем за пример под формата на аграрни дотации или поддръжка за бедните райони, напомня ДПА.

Цифрата, съгласувана от посланиците на Европейски Съюз, е избрана като се приема, че Англия ще продължи да способства за бюджета на Европейски Съюз до края на 2020 година макар плануваното си излизане през октомври, посочи ДПА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР