Държави с безвизов режим с ЕС евтино продават визи на

...
Държави с безвизов режим с ЕС евтино продават визи на
Коментари Харесай

Строги мерки: Държавите от ЕС да бъдат длъжни да връщат мигрантите, създаващи заплаха за сигурността

Държави с безвизов режим с Европейски Съюз на ниска цена продават визи на хора, които съставляват опасност за сигурността на Съюза, съобщи Илва Йохансон

Европейската комисия предложи страните от Европейски Съюз да бъдат задължени да връщат мигрантите, които основават опасност за сигурността. Предложенията включват и промени в разпоредбите за отнемането на визи за пътешестване до Европейски Съюз, написа Българска телеграфна агенция.

Заместник-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас разясни на конференция, че законодателните промени са подготвяни от дълго време и нямат директна връзка с последните събития в Израел, Газа, Франция и Белгия. Той добави, че през днешния ден ще изпрати писмо до страните в Европейски Съюз, в което ще уточни по какъв начин да се усъвършенства приложението на съществуващите правила в региона на сигурността.

По неговите думи предлаганите промени включват също ограничавания за използването на дронове , които все по-често се употребяват за незаконна активност и тероризъм. Схинас добави, че комисията предлага страните от Европейски Съюз да могат да разполагат с повече учредения да лишават визи в случаи на корист.

Терористичната опасност в Европейски Съюз е висока и може в допълнение да се увеличи , разяснява еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Виждаме от ден на ден набези на „ самотни вълци “. Нараства опасността от радикализация онлайн. Трябва да бъдем доста деликатни, още повече, че събитията в Израел и Газа може да доведат до спомагателна радикализация в Европейски Съюз, предизвести тя.

По нейните думи предходната година в Европейски Съюз са получени 150 хиляди молби за протекция от мигранти, пристигнали от страни, от които се пътува без виза. Държави с безвизов режим с Европейски Съюз на ниска цена продават визи на хора, които съставляват опасност за сигурността на Европейски Съюз, съобщи Йохансон.

Действащото законодателство планува страните в Европейски Съюз да преценят по кое време да ползват непринудено връщане на нелегално пребиваващи мигранти и по кое време да прибягват до насилствени стъпки, означи тя. По нейните думи тази година броят на връщанията се е повишил с 20 на 100. Годишно в Европейски Съюз се издават към 400 хиляди решения за връщане, тази година са били върнати към 65 хиляди мигранти, посочи еврокомисарят.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР