Държави от ЕС до дни ще обявят мерки за оказване

...
Държави от ЕС до дни ще обявят мерки за оказване
Коментари Харесай

Европа подготвя мерки, с които да накара Великобритания да спазва сделката за Брекзит

Държави от Европейски Съюз до дни ще разгласят ограничения за оказване на напън върху Лондон да съблюдава споразуменията за Брекзит, подписани с блока, когато Англия го напусна, съобщи френският държавен секретар за европейските въпроси Клеман Бон, представен от Ройтерс и Франс прес.

В изявление за радио Европа 1 той не загатна какви ще бъдат ограниченията, само че означи, че Англия е подвластна от енергийните доставки от континентална Европа.

Бон съобщи, че Франция е била раздразнена от решението на остров Джърси, коронно притежание на Англия, да откаже да издаде позволения за лов на риба на десетки френски риболовни съдове.

" Стига толкоз, имаме съглашение, контрактувано от Франция, от Мишел Барние и то би трябвало да се ползва 100 %, а не се ползва ", сподели той, визирайки някогашния основен договарящ на Европейски Съюз за Брекзит, който е французин.

" През идващите няколко дни, и аз разговарях с моите европейски сътрудници по този въпрос през вчерашния ден, ще вземем ограничения на европейско равнище, или на национално, с цел да окажем напън върху Обединеното кралство ", сподели той.

" Ние пазиме нашите ползи. Правим го общително и дипломатично, само че когато това не проработи, вземаме ограничения ", посочи Бон. " Например, можем да си представим, тъй като приказваме за сила (...) Обединеното кралство е подвластно от нашите доставки на сила... " добави той, без да приключи изречението си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР