Държави членки на Европейския съюз (ЕС), включително България, Хърватия, Кипър,

...
Държави членки на Европейския съюз (ЕС), включително България, Хърватия, Кипър,
Коментари Харесай

Не е само България. Хърватия, Кипър, Гърция, Полша и Испания също са отблъсквали незаконно мигранти

Държави членки на Европейския съюз (ЕС), в това число България, Хърватия, Кипър, Гърция, Полша и Испания , са отблъсквали нелегално мигранти и са упражнявали принуждение над тях по границите си. Това написа в годишния за положението на човешките права в света интернационалната правозащитна организация Хюман райтс уоч.

Европейските страни отварят границите си за бягащите от войната украинци след началото съветската инвазия през февруари предходната година. В същото време са негостоприемни към мигрантите и търсещите леговище от други райони на света, споделя правозащитната организация.

В края на предходната година, в което взе участие и Свободна Европа, разкри пукотевица и нередности по българо-турската граница.

Разследването е в две елементи. Първата показва свидетелски роман по какъв начин при започване на октомври млад, като съгласно самостоятелен специалист изстрелът е пристигнал от територията на България. Втората демонстрира запис по какъв начин преди да бъдат върнати в Турция, мигранти са в двора на Гранично полицейско ръководство Средец в мизерни условия.

Няколко фактора през 2022 година са оказали негативно въздействие върху правата на хората, живеещи с ниски приходи или в беднотия, написа още в отчета на Хюман райтс уоч. Това са бързорастящата през годината инфлация, изключително във връзка с цените на храните и силата, както и дълготрайните стопански последствия от пандемията от COVID-19.

Засегнати са били правата на съответен витален стандарт, на храна, на опазване на здравето, на жилище и на обществена сигурност.
Риск от беднотия и закани за върховенството на закона
Данните на Европейски Съюз от септември 2022 година демонстрират, че 95,4 млн. души (21,7% от населението) са били изложени на риск от беднотия или обществено изключване. Жените са били изложени на по-висок риск от мъжете.

В отчета си Хюман райтс уоч написа, че равнищата на беднотия в Румъния и България надвишават 30% . Отбелязва се и, че през юни страните членки са показали пред Европейската комисия националните си цели за понижаване на бедността, като са се заели до 2030 година да понижат с 15,6 млн. души броя на хората, изложени на риск от беднотия или обществено изключване.

По отношение на върховенството на закона в отчета написа, че през 2022 година институциите на Европейски Съюз са траяли да наблюдават страни членки за опасения, свързани с върховенството на закона, без да предпримат решителни дейности.

Групата на Европейския парламент за наблюдаване на върховенството на закона е траяла да следи България, Словакия и Малта и е засилила активността си във връзка с свободата на медиите в Гърция , се отбелязва в доклада
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР