Държавен фонд „Земеделие“ утвърди окончателния финансов ресурс по COVID помощта

...
Държавен фонд „Земеделие“ утвърди окончателния финансов ресурс по COVID помощта
Коментари Харесай

Фонд Земеделие изплаща 143,5 млн. COVID помощи до 15 юни

Държавен фонд „ Земеделие “ утвърди окончателния финансов запас по Коронавирус помощта в размер на 143,5 млн. лева за подкрепяне на земеделските стопани, оповестиха от разплащателната организация. Това беше решено от Управителния съвет на фонда, откакто през средата на март се обезпечи спомагателен запас от 32 млн. лева с Постановление на Министерския съвет.

Фонд „ Земеделие “ напомнят, че приемът по Коронавирус помощта стартира на 21 април, а крайният период е 20 май. Документите за подпомагането се подават в общинските служби по земеделие.

До 15 юни ще се изплати финансовата поддръжка по Коронавирус помощта на позволените претенденти, оповестяват още от разплащателната организация.

Разпределението на бюджета дефинира 79 млн. лева за едри и дребни преживни животни, както и за пчелни фамилии. Бюджетът за плодове и зеленчуци, маслодайна роза и ориз е в размер на 64,5 млн. лева

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ промени напътствията за подпомагането на производителите на грозде. Вместо първичните 30%, лозарите ще би трябвало да имат реализация на най-малко 10% от количествата, посочени в декларацията за гроздова годишна продукция за 2021 година

След като приемът на заявки и разпределението на бюджета по браншове, в случай че има остатъчен запас, той ще се разпредели с коефициент в съответното направление, показват от фонда. Ако има дефицит на ресурса по браншове се ползва коефициент на редукция, с който се преизчисляват помощите на претендентите.

ТЕМА преди 15 часа 2184 преди 1 ден 632 преди 1 ден 389
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР