Държавен фонд Земеделие ще плати до 3.2 млн. лв. на

...
Държавен фонд Земеделие ще плати до 3.2 млн. лв. на
Коментари Харесай

След намесата на Борисов държавата ще плати милиони на тютюнопроизводители вместо частен изкупвач

Държавен фонд " Земеделие " ще заплати до 3.2 млн. лева на тютюнопроизводители за претърпени финансови вреди от предишни години по изкупен, само че неуреден тютюн. До решението се стигна, откакто при започване на тази седмица министър председателят Бойко Борисов се среща в шуменското село Пристое с тютюнопроизводители от Североизточна България, които имат вземания от частна гръцка компания от 2016 година

Щетите са претърпени за изкупен, само че неплатен тютюн от страна на компаниите " Исперих-БТ " и на " Лийв Табако А. Михайлидис ", която е изпаднала в неплатежоспособност.

Тютюнопроизводителите следва да бъдат вписани в обществения указател на тютюнопроизводителите в Министерството на земеделието, храните и горите за 2019 година УС на фонд " Земеделие " упълномощи министъра на земеделието, храните и горите да утвърди инструкции за даване на помощта.

На съвещанието беше одобрен и финансов запас от 81 млн. лева по схемите за преходна национална помощ за тютюн за 2018 година Средствата за подкрепяне на тютюнопроизводителите са планувани в бюджета за тази година на фонд " Земеделие ", като размера е с 5% по-малко по отношение на миналата акция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР