Държавен фонд Земеделие разработва нова платформа на интернет страницата, където

...
Държавен фонд Земеделие разработва нова платформа на интернет страницата, където
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" ще има платформа, в която ще отчита изпълнението на селската програма

Държавен фонд " Земеделие " създава нова платформа на интернет страницата, където ще се афишират данните за осъществяването на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година, оповестяват от институцията.От там акцентират, че самодейността е част от метода за гласност и бистрота в работата на институцията.

До започване действие на платформата, фондът ще разгласява ежемесечни данни за програмата в секция " Публичност по подмерките от ПРСР 2014-2020 година ".

От началото на деяние на програмата до 30 август 2017 година във фонда са признати общо 14 751 заявки по всички ограничения, за които е бил отворен банкет. Сключени са общо 4 147 контракта с размер на дотацията от близо 843 млн. лв..

Към момента продължава разглеждането и договарянето на плановите оферти, постъпили през втората половина на 2016 година - по подмярка 7.2 " Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура " и подмярка 4.1 " Инвестиции в аграрни стопанства ".

От новия програмен интервал стопаните към този момент не поемат многогодишни задължения по двете ограничения - 13 " Плащания за региони с естествени или други характерни ограничавания " и мярка 12 " Плащания по Натура 2000 и Рамковата инструкция за водите ".

Субсидиите се дават под формата на годишни заплащания на хектар земеделска повърхност за компенсиране на наложени ограничавания за избрани аграрни действия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР