Държавен фонд Земеделие преведе първи транш за близо 89 млн.

...
Държавен фонд Земеделие преведе първи транш за близо 89 млн.
Коментари Харесай

Фонд Земеделие започна да превежда отстъпката за фермерските горива

Държавен фонд " Земеделие " преведе първи транш за близо 89 млн. лева на над 12 000 аграрни стопани по схемата " Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ". Подпомагането ще е по 0.43 лева за литър..

Изплатените средства съставляват 90.24% от утвърждения размер на държавната помощ за всички претенденти. Останалата част ще бъде изплатена на всички 12 131 аграрни стопани с втори транш при започване на 2022 година

На подкрепяне подлежат аграрни стопани, които имат годно заявление за подкрепяне по Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП) и схемите за обвързано подкрепяне за животни за годината, предхождаща тази на кандидатстване за държавната помощ. Фермерите, които не попадат в обсега на схемите за обвързано подкрепяне, би трябвало да имат регистриран животновъден обект по Закона за ветеринарномедицинската активност.

Помощта се дава под формата на понижение на акцизната ставка на газьола, употребен за механизирани действия в първичното селскостопанско произвеждане в секторите " Растениевъдство " и " Животновъдство ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР