Държавен фонд "Земеделие" преведе 4 357 851 лева по мярка

...
Държавен фонд "Земеделие" преведе 4 357 851 лева по мярка
Коментари Харесай

Земеделски стопани получиха над 4 млн. лева за площи с висока природна стойност

Държавен фонд "Земеделие " преведе 4 357 851 лв. по размер 214 "Агроекологични заплащания " от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2007-2013 година, оповестиха от Фонда.

Финансова поддръжка са получили 312 аграрни стопани с утвърдени заявки по направление "Възстановяване и поддържане на затревени площи с висока естествена стойност ", както и тези които са декларирали двете посоки "Възстановяване и поддържане на затревени площи с висока естествена стойност " и "Опазване на застрашени от изгубване локални породи ".

Заедно с изплатените досега посоки "Биологично растениевъдство ", "Биологично пчеларство ", "Опазване на застрашени от изгубване локални породи " и "Въвеждане на сеитбообращение за запазване на почвите и водите ", общата сума на финансовото подкрепяне по размер 214 "Агроекологични заплащания " за Кампания 2016 е достигнала 38,4 милиона лв..

Финансовата помощ се дава във тип на годишно обезщетително заплащане за аграрни стопани, които непринудено правят агроекологични практики.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР