Държавен фонд Земеделие информира земеделските стопани, че от 25 март

...
Държавен фонд Земеделие информира земеделските стопани, че от 25 март
Коментари Харесай

Земеделците могат да кандидатстват по схемата за застраховане на селскостопанска продукция

Държавен фонд " Земеделие " осведоми земеделските стопани, че от 25 март 2024 година могат да аплайват по схемата за обезпечаване на селскостопанска продукция. Приемът на заявки ще продължи до 31 юли 2024 година Финансовият запас по помощта за 2024 година е 3 млн. лева.

Средствата се дават под формата на възнаграждение на част от разноските за застрахователни награди по подписани застрахователни полици за обезпечаване на селскостопанска им продукция за съответния сезон. Не се покриват авансово осъществени разноски за застрахователни награди преди подаване на заявление и издаване на уверение от ДФЗ.

Максималният размер на поддръжка, която може да получи един фермер, който отглежда овощни, зеленчукови, етерично-маслени култури и медицински култури, тютюн е до 70% от цената на застрахователната награда. Стопаните, които застраховат зърнени култури (пшеница, ечемик и царевица) и маслодайни (слънчоглед и рапица), могат да получат до 50% от цената на застрахователната награда.

Указанията за даване на помощта са оповестени на уеб страницата на ДФЗ.

Междувременно, Държавен фонд ”Земеделие ” – Разплащателна организация (ДФЗ-РА) кани всички застрахователни компании да сключат Споразумение с Фонда, по отношение на използване на схемата за държавна помощ „ Помощ за съфинансиране на застрахователни награди при обезпечаване на селскостопанска продукция ” през 2024 година Образец на съглашението може да бъде открит на уеб страницата на ДФЗ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР