Държавен фонд Земеделие има нов изпълнителен директор - Николай Каварджиклиев,съобщиха

...
Държавен фонд Земеделие има нов изпълнителен директор - Николай Каварджиклиев,съобщиха
Коментари Харесай

БСП със свой човек и във фонд „Земеделие“

Държавен фонд " Земеделие " има нов изпълнителен шеф - Николай Каварджиклиев, оповестиха в сряда от аграрното министерство.

Той заменя Борис Михайлов, който беше назначен по време на първото служебно държавно управление на Стефан Янев.

Това е поредна смяна в управлението на фонда, откогато земеделският сектор бе стихотворец от Българска социалистическа партия в четворната коалиция. Преди месец земеделският министър Иван Иванов освободи зам.-директора на фонд " Земеделие " Боряна Алексова, която отговаряше за усвояването на средствата по Програмата за селските региони с бюджет от над 7 милиарда лева и Програмата Морско дело и риболовство. Официален претекст за промяната тогава не бе посочен, само че в общественото пространство бе напомнено, че Алексова е непосредствен родственик на консултант на президента Румен Радев.

Земеделският министър смени и основния секретар на фонда. В началото на февруари вицепреимерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подмени управлението, назначено от служебните кабинети на Радев, и на друга държавна конструкция - Държавната консолидационна компания (ДКК).

Новият началник на фонд " Земеделие " Николай Каварджиклиев до момента е бил шеф на застрахователна компания " Уника ". Каварджиклиев е работил и в редица банки в страната, бил е и в Съвета на шефовете на " Летище София.

Каварджиклиев е петият подред шеф на фонд " Земеделие " за последните пет години, напомня БНР. Фондът е акредитираната разплащателна организация, през която минават европейските пари за българското земеделие. Очаква се през идващия седемгодишен програмен интервал това да са над 8 млрд евро.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР