Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) преведе на земеделските стопани с приключили

...
Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) преведе на земеделските стопани с приключили
Коментари Харесай

ДФ „Земеделие“ изплати над 550 млн. лева по ОПДУ за Кампания 2023

Държавен фонд „ Земеделие " (ДФЗ) преведе на земеделските стопани с завършили административни и инспекции на място първи транш по намеса „ Основно подкрепяне на приходите за резистентност " (ОПДУ) за Кампания 2023. Изплатени са общо 550 620 390,48 лева на 46 990 стопани.

Това е интервенцията с максимален бюджет и предстоящо заплащане от земеделските стопани. ДФЗ съумя в заложения период в индикативния график да реализира заплащане, макар късното привършване на приема на заявки за актуалната акция, напълно новата нормативна уредба и множеството промени в нея, свързани с използването на новия програмен интервал.

Изчисленията по ОПДУ са осъществени съгласно настоящите резултати от Системата за мониторинг на повърхност и данните предоставени от Министерство на земеделието и храните (МЗХ) по прелиминарен пласт „ Физически блокове ", както и профилирания пласт „ ПЗП - косене " към 1 декември. Включени са и резултатите получени при обработката на всички подадени заявки за промяна и/или противоречие от фермерите през месец ноември 2023 година

Ставката за първия транш по интервенцията „ Основно подкрепяне на приходите за резистентност " за Кампания 2023 е избрана със заповед на министъра на земеделието и храните и е в размер на 179,93 лева/ха.

Както и през предходния програмен интервал, след одобрение на дефинитивни данни за пласт „ Физически блокове " и профилирания пласт „ ПЗП - косене " ще бъдат осъществени и финалните позволения и заплащания по ОПДУ. Извършването на първични калкулации и позволения по интервенцията с индикативна ставка за съответната година при заплащанията през месец декември на годината на кандидатстване е механизъм, който дава опция на стопаните да получат в началото подкрепяне по ОПДУ още в границите на календарната година на кандидатстване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР