Държавен фонд Земеделие /ДФЗ/ изплаща близо 2,1 млн. лева /2

...
Държавен фонд Земеделие /ДФЗ/ изплаща близо 2,1 млн. лева /2
Коментари Харесай

ДФЗ плаща близо 2,1 млн. лева компенсации за природни бедствия за 2019 г.

Държавен фонд " Земеделие " /ДФЗ/ изплаща близо 2,1 млн. лв. /2 093 568 лева./ на 239 стопани, декларирали подкрепяне по схемата на държавна помощ " Помощ за компенсиране на вредите по земеделските култури, породени от неподходящи климатични условия, които могат да бъдат приравнени на естествени бедствия ". Това оповестиха от Фонда.

``
реклама

ДФЗ е съумял за 10 работни дни да обработи документите на земеделските стопани след привършване на приема, който изтече на 15 октомври, и по-рано от плануваният период - 8 ноември, да заплати обезщетенията.

Утвърденият финансов запас за 2019 година по схемата е от 2,144 млн. лв.. Отпуснатите средства се разпределят за вреди, настъпили през 2019 година, като се компенсират до 30 % от направените разноски за производството на зърнено-житни, зърнено-бобови култури и слънчоглед; до 80 на 100 от индустриалните разноски за фуражни култури; до 80 % от разноските за развъждане на плодове, зеленчуци, етерично-маслени, механически култури.

Подпомагат се аграрни стопани, които имат констативни протоколи за 100 % пропаднали площи разследване на настъпили през 2019 година неподходящи климатични условия.

Земеделски стопани, които не са застраховали площите си, получават 50 на 100 от полагащата се помощ. Практиката демонстрира, че огромна част от производителите не застраховат продукцията си. Това условие не се отнася за вредите, породени от суша, както и измръзване на плодни пъпки при трайните насаждения. При тях помощта се изплаща без редукция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР