Държавен архив – Ловеч организира на 9 юни 2022 година

...
Държавен архив – Ловеч организира на 9 юни 2022 година
Коментари Харесай

Държавният архив в Ловеч организира на 9 юни  Ден на отворените врати

Държавен списък – Ловеч провежда на 9 юни 2022 година Ден на отворените порти.

Програмата включва показване на архивния фонд на ловешкия публицист, публицист и държавник Кольо Станчевски, както и връчване на годишните награди за донор, четец и другар на архивите. Събитието е  на 9 юни от 11.00 часа в Държавен архив- Ловеч и е част от Международната седмица на архивите 2022 с хаштаг  #ArchivesAreYou.

Припомняме, че през ноември 2007 година в Квебек, Канада, членовете на Международния съвет на архивите вземат решение датата 9 юни да бъде оповестена за Международен ден на архивите. Международният съвет е учреден на същата дата през 1948 година в Париж и основната му цел е да предизвиква интернационалната взаимност сред своите членове, както и да насочва вниманието на международната общност върху смисъла на архивното завещание. Архивите са част от културното завещание и източник на информация – незаменимо завещание, излъчено от потомство на потомство. Без архиви е невъзможна историческата последователност.

Миналата 2021 година българските държавни архиви пък означиха 70- годишен празник, чието начало се поставя с Указ №515 от 10 окт. 1951 година на Президиума на Народното събрание за основаване на Държавен архивен фонд в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР