Държавата затяга условията за финансиране на проекти за самостоятелен бизнес

...
Държавата затяга условията за финансиране на проекти за самостоятелен бизнес
Коментари Харесай

Държавата затяга условията за финансиране на проекти за бизнес на хора с трайни увреждания

Държавата стяга изискванията за финансиране на планове за независим бизнес на хората с трайни увреждания. С промени в методиката, по която се отпускат средства за подобен бизнес, се предлага достъп до програмата да имат лица без учредена компания и лица, които не са употребили този тип финансиране.

Отпада и опцията с парите от дотацията да се закупуват здания и активи за съоръжение на работни места, с изключение за това на лицето с увреждане. Максималната дотация се резервира в досегашния си размер от 20 хиляди лв..

Според измененията, оповестени за публично разискване, по програмата на Агенцията за хората с увреждания могат да аплайват лица, които нямат учредена компания, не развиват активност и нямат приходи от труд. Одобрените получатели на дотация ще имат право да правят трудова активност само по отношение на новия си бизнес и няма да могат да аплайват наново за такова финансиране.

При пускане на плана претендентът наложително би трябвало да потвърди, че има подобаващите умения, подготовка и управнически опит, с цел да го осъществя. Не се позволява едноличният притежател с трайни увреждания да трансферира ръководството на своето дружество на друго лице, в това число на родственици, през първите три години от започването на бизнеса.

Държавата отпуска до 20 хиляди лв. за план за пускане на личен бизнес от човек с трайно увреждане, като с тези пари се покриват еднократни разноски за основаване на еднолично дружество, съоръжение, начален капитал, обезпечаване на безвредни условия на труд, кратковременен квалификационен курс, както и за строително-монтажни работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР