“Държавата засега е финансово стабилна, но в един хоризонт от

...
“Държавата засега е финансово стабилна, но в един хоризонт от
Коментари Харесай

Георги Търновалийски,„Български възход“: Трябва да се следи как се харчи публичният ресурс - там е разковничето

“Държавата към този момент е финансово постоянна, само че в един небосвод от две-три години, в случай че стопанската система на страната не работи добре, има заплаха да влезем в тежки проблеми ”, предизвести финансистът от гражданската квота в пловдивската листа с №15 Георги Търновалийски. Той подсети, че още този септември предстоят огромни заплащания по стихотворец към този момент дълг и подчертава върху нуждата от постоянен кабинет. Поемането на последващи задължения би трябвало да бъде доста добре премислено. Кредитният запас е безценен инструмент за решение на рецесии и с него би трябвало да се борави деликатно и професионално, безапелационен е някогашният заместник-министър на финансите. Той установи някои неразумни разноски в страната. „ Бяха подкрепяни бизнеси, които нямаха потребност от това. Изляха се милиарди, без да бъде изработен разбор. Това не даде стремежи резултат. Сега би трябвало да бъдат подкрепяни бизнеси, които носят принадена стойност и които обезпечават Брутният вътрешен продукт “, счита Георги Търновалийски. 
Прочетете още
Той разясни, че нормално се дебатира към това какъв бюджет ще бъде признат, само че много по-голям е контролът върху осъществяването на бюджета. „ Трябва да се следи по какъв начин се харчи общественият запас,  тъй като там е разковничето “, сподели претендентът за народен представител от листата на Политическа партия „ Български напредък “ в Пловдив. Като депутат с два мандата той неведнъж е подлагал на критика ГЕРБ за прекрояването на финансовата рамка, призната със Закона за държавния бюджет.

„ Виждам, че и сегашните ръководещи се възползваха от тези благоприятни условия - прекрояват бюджета и пренасочват средствата. Какъв е казусът? Не може бюджет, признат и гласуван със закон, да бъде променян през годината. Във времената, когато съм следил осъществяването на бюджета, имаме по над 1000 промени в Закона за държавния бюджет. Да, би трябвало да има благоприятни условия за преструктурирания в самите министерства, само че, когато има обмисляне в приходите в по-ниски размери и залагане на доходи, които ще бъдат преизпълнени, това дава опция по закон на ръководещите да пренасочват средства по тяхно убеждение “, изясни Георги Търновалийски на среща с гласоподаватели.

Той уточни, че за Политическа партия „ Български напредък “ финансовата непоклатимост на страната е приоритет и по тази причина предлага рационални решение с №15.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение! 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР