Държавата заиграва с финансите, има интерес от високи цени на

...
Държавата заиграва с финансите, има интерес от високи цени на
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Държавата има интерес от високите цени на тока

Държавата заиграва с финансите, има интерес от високи цени на тока, с цел да откри пари за направените обещания, декларира енергийният специалист Христо Казанджиев в изявление за Фактор.бг.

" Струва ми се обаче, че се играе някаква игра с финансите на страната. Вън от всякакво подозрение е, че високите цени облагодетелстват в доста огромна степен държавните финанси. Част от тези пари несъмнено ще бъдат върнати под формата на обезщетения. Нека да си спомним за огромните обещания в обществената сфера. Тези пари, които се дават обещание, би трябвало да бъдат обезпечени отнякъде. Поне логиката сочи в тази посока. "  

На въпрос: КЕВР ли е главната причина за високите цени в енергетиката, както счита министър председателят Петков? 

- Човек би трябвало да е доста подведен, в случай че има вяра, че КЕВР е този държавен орган, който дефинира цените. По закон и на практика комисията следи за правното установяване на цените, не допускайки злоупотреби. КЕВР следва правила, които са ясно написани. Комисията може единствено да утвърди цените, когато те са направени по съответните правила. Всички приказки на новия министър-председател, че бил сюрпризиран приказват или за непросветеност, или за форма на пещерен популизъм.

Цялото изявление в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР