Държавата върна лиценза за работа на оръжейното предприятие ЕМКО след

...
Държавата върна лиценза за работа на оръжейното предприятие ЕМКО след
Коментари Харесай

Работници от ЕМКО и Дунарит излязоха на протест пред МС

Държавата върна лиценза за работа на оръжейното дружество ЕМКО откакто от сдружението са отстранили откритите нарушавания. Това разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов през днешния ден. Той напомни че лицензът на сдружението е лишен, тъй като компанията е нарушавала разпоредбите за сигурност като най-сериозното нарушаване, намерено от Министерство на вътрешните работи, е запазване на муниции на работната площадка.

Работниците от сдружението както и сътрудниците им от " Дунарит " сега стачкуват пред Министерски съвет. Те скандират " Мафия ", желаят оставката на Караниколов. Причината - поради процедурата по лишаване на лиценза, сдружението и изгубило поръчки от държавната " Кинтекс ". Те са пренасочени към друга държавна компания - " ВМЗ Сопот ".

Караниколов от своя страна разгласи, че към този момент е изискал обстойна инспекция на държавните " Кинтекс " и ВМЗ за 10 години обратно, само че не може да се меси в техните поръчки.

За " Дунарит " министърът разяснява, че сдружението работи добре и няма проблеми сега.

Един от уредниците на митинга Славчо Демиев разяснява пред Българска национална телевизия, че единственото им искане е страната да спре офанзивата си против сдружението.

 © Цветелина Катанска  © Цветелина Катанска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР