Държавата в случая трябва да защитава интересите на инвеститора, по

...
Държавата в случая трябва да защитава интересите на инвеститора, по
Коментари Харесай

Държавата трябва да защити инвеститора за Банско, смята Симеонов

Държавата в тази ситуация би трябвало да пази ползите на вложителя, във връзка с построяването на втори въжен превоз , защото там се струпват безобразни опашки. Те са големи и отблъскват и отвращават всички хора, които са пристигнали да употребяват този превъзходен курорт.

Това сподели в изявление за bTV вицепремиерът Валери Симеонов. 

Той опроверга информацията, че смяната в проекта за ръководство на парка ще разреши застрояването на 48% от територията му. „ То няма мераклии 8% да застроят. Това е тъкмо такава неистина, каквато е и легендата за изсичането на вековни гори, каквито няма в концесионната зона. Те са обособени в биосферен резерват, разказани са и са обозначени “, разяснява вицепремиерът.

По думите му това, че собствеността на концесионера е офшорна компания, не е проблем, тъй като това е законно.  " Регистрирането на компания в офшорна зона не е закононарушение и това се прави, с цел да се икономисат налози. Така да вземем за пример бТВ е записана в Бермудските острови. Вие плащате ли си налозите? ", попита Симеонов. 

На въпрос би трябвало ли министърът на околната среда и водите Нено Димов би трябвало да подаде оставка, както желаеха протестиращите, Симеонов отговори: „ Не, естествено. Откъде-накъде? Той дори е прекомерно търпелив към тях и прекомерно деликатен във връзка с спазването на законодателството “.

Симеонов разяснява и екопротестите в отбрана на Банско, срещу застрояването на Пирин и митингите на служителите на реда. Според Симеонов митингите на жителите на Банско и района са били по-многолюдни. В същото време митингът на служителите на реда той дефинира като рекет.

„ Протестите са ориентирани към нашите вътрешни проблеми, не към еврокомисарите. В една демократична страна всеки може да стачкува, само че не беше това момента, тъй като се ангажира част от работата на силите на реда – би трябвало да охраняват и митингите, както и европредседателството – това са спомагателни разноски “, каза Симеонов.

Според него това е наливане на пари в " каца без дъно ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР