Държавата в лицето на служебното правителство предлага да бъде въведен

...
Държавата в лицето на служебното правителство предлага да бъде въведен
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Държавата щедро раздаде пари на бизнеса, а сега мисли начин да си ги върне

Държавата в лицето на служебното държавно управление предлага да бъде въведен еднократен налог свръхпечалба . Той ще бъде в размер на 33% и ще се отнася единствено за фирмите, които са осъществили такава.

Мярката ще се вкара от 1 юли и ще важи до края на 2023 година. Предвижда се.

Друга смяна в данъчните закони , която предлага Министерството на финансите, е разплащанията в брой да могат да бъдат единствено до 5000 лв. , а не до 10 000 лв., както е сега. От 1 юли ще остане и единствено нулевата ставка на Данък добавена стойност за хляба и брашното, както и 9% за бебешките храни и книгите.

Всички тези ремонти преди да влязат в действие, би трябвало да бъдат гласувани от идващото 49-о Народно заседание.

Пред „ NOVA “ икономистът Георги Ангелов разяснява, че страната първо доста обилно е раздавала пари на бизнеса . Сега се пробва в това време да измисли с какъв налог да си върне най-малко част от парите, което съгласно него е малко неуместно .

Ангелов е на мнение, че по-добрият вид би бил част от бизнеса, който в действителност е осъществил свръхпечалби, просто да върне цялата помощ , която е употребявал непозволено и излишно през 2022 година. По този метод и България ще избегне казус с въвеждането на еднократни налози.

Икономистът също така акцентира, че практиката демонстрира, че доста еднократни неща действително стават непрекъснати и по-късно не се анулират. А 33% налог е доста по-високо от това, което имаме сега.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР