„Държавата трябва да встъпи в ролята си и ако не

...
„Държавата трябва да встъпи в ролята си и ако не
Коментари Харесай

Иван Шишков: От държавата зависи как ще гарантира раздадените пари

„ Държавата би трябвало да встъпи в ролята си и в случай че не се старае да пази единствено интереса на частните компании - ще се откри решение по този начин, че да не бъдат изгубени дадените предплатено големи суми на строителните компании. Всичко зависи от държанието на страната и по какъв начин ще подсигурява раздадените пари. "

Това разяснява заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в изявление за Свободна Европа, предаването „ Студио България " с водещ Генка Шикерова.

Той изясни, че договорите със строителните компании за настоящ ремонт и поддръжка на републиканските пътища са правени в тяхна изгода и те са облагодетелствани.

„ От тук нататък ще вкараме нещата в естествени правила и съм сигурен, че за част от тях даже е по-изгодно да работят по разпоредбите ", акцентира Шишков.

Той още веднъж изясни, че под формулировката за настоящ ремонт и поддръжка на пътища са се правили прикрити съществени поправки на сектори от републиканската пътна мрежа, тъй като настоящият ремонт е два пъти по-скъп, само че за сметка на това без нужните строителни документи, без надзор на качеството и без гаранция за строителството.

Заместник-министърът заяви, че са се споразумели с пътните компании досегашните контракти за настоящ ремонт и поддръжка да бъдат прекъснати, като страната им подсигурява средствата за зимно разчистване. Строителите ще довършат започнатите сектори и от идната година Министерство на регионалното развитие ще разгласи нови публични поръчки за възлагане на главен и настоящ ремонт на пътищата, стана ясно от думите на Шишков.

Той заяви още, че текат процедури по строителната документи и идната година ще продължи построяването на 4, 5 и 6 лот на Автомагистрала „ Хемус ".

По мотив потреблението на така наречен мигащ зелен светофар, който бе въведен в София и следва прекъсването му от Столична община, проектант Шишков беше безапелационен, че Министерство на регионалното развитие не е спирало неговото потребление.

„ Съгласно Закона за придвижване по пътищата от 2015 година има възбрана за този мигащ светофар ", разясни заместник-регионалният министър и акцентира, че някой не е спазвал закона до в този момент, а общината внезапно е решила в този момент да го съблюдава. Затова Шишков попита риторично за какво Столична община тъкмо в този момент реши да съблюдава закона и набеждава Министерство на регионалното развитие като провинен за прекъсване на този тип сигнализация?

„ Ние нямаме никакво отношение, като деяние ", съобщи заместник-министърът и заключи, че за въвеждането на мигащ зелен светофар би трябвало да се създадат законодателни промени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР