Държавата трябва да приложи редица мерки, включително и репресия, за

...
Държавата трябва да приложи редица мерки, включително и репресия, за
Коментари Харесай

Контрера: Трябват репресии, за да решим проблема с ромите

„ Държавата би трябвало да приложи редица ограничения, в това число и принуда, с цел да се разрешат проблемите с ромите ”. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера във връзка създалото се напрежение в пловдивското село Войводиново.

То бе провокирано от побоя над боен, за който към този момент са задържани двама души от ромската махала там. В две следващи вечери локалните хора излизаха на митинг с искане за унищожаване на противозаконните постройки в махалата.

Христо Николов от фондация „ Саворе ” пък изрази подозрение, че недоволството не е напълно непринудено и се поражда в интервал преди избори.

„ Тези гета са бомба със закъснител, заложена още по времето на социализма. Обезверени от институциите, хората употребяват по този начин нареченото улично правораздаване ”, разяснява Николов.

Според Контрера обществото има проблем с метода на живот на ромите като цяло.

„ Тези хора нямат задръжки, нито правосъзнание ”, безапелационен бе Контрера.

Той прикани за орязване на обществените помощи за представителите на малцинството и съобщи, че „ фабриката за деца би трябвало да спре да работи ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР