Държавата трябва да изгради адекватни системи за реакция при бедствия,

...
Държавата трябва да изгради адекватни системи за реакция при бедствия,
Коментари Харесай

В ДБ не стоим безучастни, но и не афишираме излишно помощта за Карловско: Мирчев

Държавата би трябвало да построи съответни системи за реакция при бедствия, с цел да не се постанова да разчита на доброволците. Това съобщи лидерът на листата на " Демократична България ” в Бургас и Разград Ивайло Мирчев пред NovaNews.
Според него границата сред популизма и достоверната грижа за хората по време на злополучие е тънка, само че рецесията с наводненията в Карловско е посочила, че в България има достоверна маса хора, подготвени да окажат доброволна помощ в сериозни обстановки.

" По-голямата част от политиците, които видяхме с лопати в Карловско, са помагали и в доста други обстановки, доста преди да станат политици. Когато става дума за хора, които 20 години са взели участие в цивилен начинания, всичко наподобява много по-естествено и обикновено ”, показа Мирчев.
" В " Демократична България ” не стоим безучастни, само че и не афишираме ненужно помощта.

Организирахме с сътрудниците от " Демократична България ” дарителска акция. Вече трети ден офисите ни в София и страната се пълнят с артикули и движимости от първа нужда, които към този момент са доставени в потърпевшите региони. В Бургас има доста донори. Нашите претенденти носят част от даренията, координират помощта ”, разяснява той.

Той прикани всеки да оказва помощ по метода по който реши, тъй като персоналният образец стимулира доста други хора. " Това, че имаше над 1000 души да ринат тиня, демонстрира, че има сериозна маса хора, за които доброволчеството не са празни приказки ”, разяснява Мирчев.

Според него работата на политиците е да свършат другата част от работата и да подсигуряват, че реакцията на страната ще е толкоз съответна, че да се постанова единствено минимална помощ от доброволци. Той даде образец с това, че години наред не се построява система за помощ с хеликоптери.
Според него пари за създаване на цялата система за хеликоптерна помощ в страната има, само че редовно потъват в в корупционни схеми. Той даде образец с Центъра за галактически мониторинг от 2011 година, известно като " Окото на Емел Етем ”.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР