Държавата трябва да има стабилност и предвидимост, нашата позиция не

...
ДПС при Радев: Държавата трябва да има стабилност и предвидимост, нашата позиция не се е променила

Румен Радев

Коментари Харесай

НА ЖИВО: ДПС при Радев: Държавата трябва да има стабилност и предвидимост, нашата позиция не се е променила

Държавата би трябвало да има непоклатимост и предвидимост, нашата позиция не се е трансформирала. Това споделиха от Движение за права и свободи при започване на консултациите при президента Радев.

 

Още гледайте във видеото на SafeNews:

„ Вашата парламентарна група интензивно поддържаше ръководещото болшинство,

в това число по най-важните решения, които взе 49-ото Народно заседание, без публично да бъде част от ръководството. Това сътвори предпоставки за редица разбори и тълкувания, които се проектират и върху процеса на договарянията, които вървят сега сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Включително и по тематиката за нюансите във връзка с плаващите болшинства ”, сподели президентът Радев.

„ Държавата би трябвало да има непоклатимост и предвидимост. Нашата позиция не се е трансформирала за това да се откри формула за ръководство на страната в сегашния миг ”, сподели Чакъров.

„ Бяхме главен фактор на непоклатимост в първите 9 месеца на ръководство. Страната би трябвало да излезе от тази политическа рецесия. Изпълнихме нашите задължения, от тази позиция. Ако двете ръководещите обединения се схванат и има ротация, ние ще продължим същата политика – да бъдем фактор на непоклатимост “, сподели Йордан Цонев по време на консултациите при президента.

 

SafeNews припомня, че през днешния ден стартират консултациите с парламентарно-представените партии. Първи на „ Дондуков ” 2 отидоха от ГЕРБ-СДС, по-късно ПП-ДБ и Движение за права и свободи. А на следващия ден срещите ще продължат с партиите от опозицията – „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

В търсене на решение за ротацията от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водиха договаряния, които продължиха два дни. Резултатите от тях остават неразбираеми.
Вчера президентът посочи, че прави консултациите и по въпроса – по кое време да бъде връчен първият мандат. За това в Конституцията няма очакван период. Първата допустима дата, в която президентът може да връчи изследователски мандат на кандидат-премиера на първата парламентарна мощ е сряда, 13 март.

 

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР