Държавата трябва да има грижата за Българската православна църква, защото

...
Държавата трябва да има грижата за Българската православна църква, защото
Коментари Харесай

Пеевски към митрополитите: Искам да сте осигурени така, че храмовете да са светли и топли, а вие да работите за укрепването на вярата на миряните

Държавата би трябвало да има грижата за Българската православна черква, тъй като за нас най-важна е грижата за хората. Подкрепата от нас я имате за всичко, което ще ви даде опция да изпълнявате задачата си да укрепвате вярата на православните християни, храмовете да са отворени за хората, а свещениците да имат почтени хонорари. Това сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски на среща с митрополитите от Св. Синод на БПЦ-БП в Синодната палата.

На срещата, която се организира по молба на Делян Пеевски и Йордан Цонев присъединяване взеха Високопреосвещените митрополити Великотърновски Григорий, Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай, Западно-и Средноевропейски Антоний, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий, Видински Даниил и Доростолски Яков.

Делян Пеевски заявява цялостна поддръжка от страна на страната и Народното събрание за Църквата. Председателят на ПГ пое уговорката да бъде обезпечена и обезпечена работата на българската черква посредством закона за държавния бюджет, както и подпомагане по всички тематики, сложени от Светия синод.

На срещата се обрисуваха съответните опциите за оказване на поддръжка от страна на страната, обвързвана с идното приемане на държавния бюджет за 2024. Архиереите благодариха за оказаната поддръжка персонално на Делян Пеевски и на страната по време на пандемията от ковид и до момента.

Председателят на ПГ Делян Пеевски и ръководителят на бюджетна комисия Йордан Цонев потвърдиха поддръжката си за застраховане на църквата с цел да може да реализира своята духовна и просветителска активност. Както и поддръжка за ремонт на строителни действия на православни храмове.

Делян Пеевски и Йордан Цонев се ангажираха дружно с други парламентарни групи да работят с цел да се обезпечи за БПЦ-БП, както бюджетна, по този начин и законодателна поддръжка с цел да могат духовниците по места да правят своята духовна активност в интерес на вярващите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР